Scooter Leasen Goedkoop? Waarop Inspecteren

Precies waar kan tweedehands scooter leasen je op controleren met het leasen van een scooter

Het leasen van een scooter zou in bepaalde omstandigheden een financieel slimme beslissing zijn. Let wel op dat het ene contract het andere niet is en er dikwijls verschil in kan zitten. Indien je het contract wilt gaan tekenen, neem dan vooraf deze aandachtspunten even door.

Hoeveel betaal je om jouw scooter op te halen?

Buiten een maandelijks bedrag voor het leasen van jouw scooter betaal je eveneens een kostprijs voor het wegrijden.

Menigmaal wordt dit verrekend met de borg of een voorschot welke je betaald. Ingeval je rekening houdt met die kosten kun je berekenen of het voor jou voordeliger is een scooter te leasen.

image

Hoeveel km mag je per kalenderjaar rijden?

Kijk in je afspraak goed na hoeveel het limiet is en wat je later per km betaald als je over het limiet heen zit. Gemiddeld betaal je buiten het limiet tussen de 15 en 30 cent per km. Dit tikt behoorlijk aan op de lange termijn. Wanneer je denkt dat je fors onder of over de limiet gaat, kan je onderhandelen alvoor je jezelf verbindt aan het contract. Als je niet zoveel rijdt kun je vaak wel een regeling vinden waardoor je een stuk minder betaald per kalendermaand in ruil voor een lager limiet. Rijd je vaak en verwacht je vaak over je limiet heen te gaan dan is het verstandig extra kilometers bij te kopen.

Ingeval je de contractsduur niet vol maakt

Hoewel de meeste lieden van plan zijn om hen scooter bij een scooter leasen de hele lease periode te behouden, overkomen er soms onverwachte zaken en moet je je scooter terugbrengen alvoor het akkoord afloopt. Kijk zeker goed in het contract wat de sancties zijn als je de periode niet vol maakt. Het kan zo wezen dat er beschreven is dat je alle openstaande tarieven gauw moet afrekenen, samen met een boete omdat je het contract eerder opzegt. Zorg ervoor dat gunstige bepalingen in het verbond zijn opgenomen, zo voorkom je een hele hoop ellende.

Door dit soort richtlijnen mee te nemen ingeval je een scooter wilt gaan leasen zal allen waarschijnlijk gemakkelijk correct verlopen. Het voornaamste is om steevast de voorwaarden langs te lopen en om echter niet zomaar een overeenkomst te tekenen. Voor je het weet zit je namelijk vast aan een scooter leasen contract met niet al te beste voorwaarden, dit is niet bepaald een pretje.

image